hulp bij solliciteren, sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding.

5 tips voor het sollicitatiegesprek

1) Bereid je voor
Recruiters klagen er over dat veel kandidaten te slecht voorbereid op een sollicitatiegesprek komen. Je springt er dus so wie so al positief uit als jij je wel goed hebt voorbereid.

2) Zorg voor een goede elevator pitch
De meest gestelde vraag door recruiters is: “Waarom moeten we juist jou aannemen voor deze functie?” Op dat moment is het handig om een elevator pitch te hebben. Je presenteert jezelf in maximaal 1 minuut en benadrukt daarin jouw toegevoegde waarde.

3) Bereid zelf ook vragen voor
Een sollicitatiegesprek is een dialoog. Bereid zelf dus ook vragen voor. Hierdoor toon je wederzijdse interesse. Bovendien geeft het jou een beter beeld van het bedrijf en de vacature, waardoor je voor jezelf ook makkelijker een keuze kunt maken of dit echt iets voor je is.

4) Begin niet direct over verdiensten
Een eerste gesprek heeft als doel om kennis te maken. Begin hier niet direct over de arbeidsvoorwaarden. Dat is meer gepast in een vervolggesprek.

5) Bij afwijzing vraag om onderbouwing
Als je na een eerste gesprek bent afgewezen, vraag dan om een onderbouwing. Leer van je ervaring en doe er je voordeel mee, de volgende keer dat je op een gesprek mag komen.

Wil jij meer zelfverzekerd naar een sollicitatiegesprek?

Door het volgen van onze trainingen leer je hoe je een sollicitatiegesprek kunt voorbereiden. Daarnaast leren we je hoe je met diverse type mensen effectief kunt communiceren, waardoor je eerder een goede klik met iemand krijgt, ook als dat een persoon is die je van nature wat minder ligt.

Geen sollicitatiegesprek is hetzelfde maar je kunt het wel positief beïnvloeden als je weet waar je op kunt letten en hoe je jezelf positief en krachtig kunt presenteren.

Informatie aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.