hulp bij solliciteren, sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding.

Wat is personal branding?

Personal Branding houdt in dat je jezelf als merk gaat zien en behandelen.
Mensen doen dat om zich zelf onderscheidend te kunnen presenteren ten opzichte van hun concurrenten in de arbeidsmarkt. Net als bij producten, is er op de arbeidsmarkt een werking van vraag en aanbod. In een tijd dat er meer werkzoekenden zijn dan banen is het noodzakelijk dat je jezelf kunt onderscheiden van de vele andere sollicitanten. Een merk heeft een bepaald imago. De unieke eigenschappen en voordelen zijn bekend bij de doelgroep. Het begint bij het onderzoeken en benoemen van de unieke eigenschappen en daarna zorgen dat de doelgroep er bekend mee raakt. Mensen met ambitie die willen doorgroeien in hun carrière doen er goed aan om na te denken hoe zij zich willen presenteren. Of je nu actief werkzoekend bent of gewoon open staat voor interessante banen, personal branding zorgt er voor dat werkgevers en recruiters weten waar ze jou voor moeten hebben.

Hoe kan jij met personal branding starten?

Personal branding is een proces waar je elke dag mee kunt beginnen. De meeste mensen vinden het echter lastig. Wat is de eerste stap? Hoe moet ik het aanpakken? De Sollicitatietrainer geeft een aantal trainingen die jou helpen om personal branding stap voor stap direct in de praktijk te brengen.
Als hulpmiddel bij de personal branding training raden we je aan om ook een DISC persoonlijkheidsanalyse te doen. Deze geeft direct inzicht in jouw unieke persoonlijke waarden.

your brand word abstract in letterpress wood type against grained wood

Leerdoelen bij Personal Branding:

  • Zelfkennis: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat motiveert mij? Waar ben ik goed in? Hoe kom ik over op anderen?
  • Mindset: Geen valse bescheidenheid, maar ook niet arrogant
  • Fysiek en online profileren: Hoe doe ik dat?
  • Een indrukwekkende elevator pitch
  • Presentatietechnieken

Informatie aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.