hulp bij solliciteren, sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding.

CV en Sollicitatiebrief / motivatiebrief

Een sollicitatiebrief en een CV zijn vaak de eerste kennismaking die een recruiter met jou heeft. De 1e indruk is doorslaggevend. Hoe zorg je er nou voor dat je op basis van jouw sollicitatiebrief en curriculem vitae geselecteerd wordt? Op internet staan legio voorbeelden met een goede format die je kunt gebruiken. Het gaat daarnaast echter vooral om de inhoud. Ook is het goed om te weten dat de inhoud van de brief en het CV complementair aan elkaar zijn. In de sollicitatiebrief wilt een recruiter vooral lezen wat jouw motivatie is om op de baan te solliciteren. Daarom noemen we een sollicitatiebrief ook wel de motivatiebrief.

Een goede 1e indruk.

De Sollicitatietrainer heeft in samenwerking met een aantal recruiters en managers uit het bedrijfsleven een 2-tal trainingen ontwikkeld. Je leert wat je juist in je CV moet zetten en wat in je sollicitatiebrief. Na deze trainingen heb jij een CV en brief op maat gemaakt voor de functies waar jij op wilt solliciteren.

Als hulpmiddel raden we je aan om het pakket te kiezen met de DISC persoonlijkheidsanalyse. Deze geeft direct inzicht in jouw sterke persoonlijke eigenschappen, wat jou motiveert en wat je toegevoegde waarde is voor een team en werkgever.

cv

Leerdoelen CV en sollicitatiebrief

  • Wat zet ik in een CV en wat in de brief?
  • Wat moet in inhoudelijk in een CV plaatsen en wat niet?
  • Waar let ik op qua lay-out?
  • Hoe stel ik een goede motivatiebrief op?
  • Wel of geen foto? Wat zijn de do’s and dont’s?

Informatie aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.