hulp bij solliciteren, sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding.

64% werkzoekenden binnen uur klaar voor sollicitatiegesprek

Bron: Jobbird

Werkzoekenden nemen weinig tijd om zich voor te bereiden opeen sollicitatiegesprek: 64% doet dat in minder dan een uur en slechts 6% besteedt er meer dan twee uur aan om zo goed mogelijk voorbereid te zijn.

Dat blijkt uit het jaarlijkse kandidaten onderzoek van uitzendorganisatie Unique, dat werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. 1270 werkzoekenden hebben aan het onderzoek meegewerkt.

Uit het onderzoek blijkt dat de manier waarop sollicitanten zich op het eerste gesprek voorbereiden per persoon verschilt. De meest gebruikte manieren om op een gesprek voor te bereiden zijn: op zoek gaan naar informatie over de potentiële nieuwe werkgever (79%), de vacaturetekst aandachtig bestuderen ter voorbereiding op alle mogelijke vragen (62%) en focus op sterke punten, zodat die in één zin te benadrukken zijn (31%).

Vacaturesites (68%) zijn veruit de populairste manier om vacatures te vinden. Daarnaast worden ook websites van werkgevers bezocht (53%), het persoonlijk netwerk aangeboord (51%) en social media kanalen gebruikt (28%). Een opvallende uitkomst van het onderzoek is dat 28% van de werkzoekenden de perfecte vacature in de krant hoopt te vinden.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique laat weten het verbazingwekkend te vinden “dat in de voorbereiding van een sollicitatie, dat een heel belangrijk moment in je leven kan zijn, zo weinig tijd wordt geïnvesteerd.” Volgens Puts is een goede voorbereiding echt het halve werk: “Werkgevers zien namelijk direct het verschil tussen iemand die zich goed of niet goed heeft voorbereid.”

Wil jij weten hoe je goed moet voorbereiden op een sollicitatie?

De Sollicitatietrainer biedt zowel klassikaal als virtueel een training, waarin je een praktisch stappenplan leert om je sollicitatie optimaal voor te bereiden. Laat geen kansen liggen. Een goede voorbereiding heb je zelf in de hand!

 

sollicitatiegesprek voorbereidenLive virtuele training voorbereiding sollicitatiegesprek